/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megkínozzák a német autópályán az új Peugeot 508 GT-t – videó

2018. november 04. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az AutoTopNL csapata ezúttal egy átlagosabb négykerekűvel ostromolja az autobahnt. A játékszer egy 225 lóerős 1.6 literes turbómotorral szerelt Peugeot 508 GT. Az autó elméleti csúcssebessége 250 km/óra, de mire odáig elér, nem egy szempillantás…

A downsizing továbbra is erőteljesen uralja az autóipart, így minél újabb generáció kerül piacra, annál kisebb, de egyúttal erősebb motorok jutnak bele.

Ez alól a Peugeot középkategóriás limuzinja sem kivétel, amelynél a csúcsváltozatot egy 1.6 literes négyhengeres turbómotor hajtja. A benzines aggregát csúcsteljesítménye 255 lóerő (165 kW), amit egy nyolcfokozatú automataváltó juttat el az első kerekekhez. Az elméleti százas gyorsulás 7,3 másodperc, míg a csúcssebesség 250 km/óra. Ám ahogy azt már megszokhattuk a kis motoroktól, általában elég sok idő kell, mire ilyen tempót ír a műszerfal.

Az AutoTopNL többi menetpróbájához hasonlóan a német autópályán hajszolta meg a francia szedánt, amely 241 km/óránál egyszerűen nem akart többet produkálni. Persze ez sem rossz érték egy másfél tonnás családi autótól, ám az ígért érték eléréséhez egy jókora lejtő és hallószervünk bedugózása ajánlott, mert a motorzaj ekkora tempónál már elég kellemetlen.

A franciák az új 508-ast egyébként az Audi A5 Sportback legfőbb riválisának szánják, de egyébként a Volkswagen (Passat és) CC, Ford Mondeo, Opel Insignia és Skoda Superb által uralt mezőnyben kell megállja a helyét igazán.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/