Cikk nyomtatása | Hozzászólások (4) |
| Több

Megsemmisíti a kamion a lakókocsit – videó

2019. január 12. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Követési távolság! Az autópályán sajnos nem lehet meghazudtolni a fizikát, a nagyobb tempó miatt pedig nehezebb időben lassítani. Angliában az M1-esen például elég volt egy vészfékezés, a nyerges vontatmány nem bírt úgy lassulni, ahogy az előtte haladó.

Aki azt hiszi, hogy az autópályán a jobban szétszórt forgalom kevésbé veszélyes, mint a nagyvárosi sűrű kocsisorok, az nézze meg a következő fedélzeti kamerás felvételt, melyen egy kamion semmisíti meg egy autó vontatmányát, ami egy modern lakókocsi.

Nem tudjuk, miért vészfékezett a balesetet kiváltó autós, de a már őt követő lakókocsis sem bírt úgy lassítani, ahogy kellett volna, a kamionosnál pedig elég volt csupán egy pár tizedmásodperces reakcióidő, a gyengébb fékrendszerrel összeadva brutális balesetet kaptunk. Habár több jármű is megsérült a törmelékektől és azok kerülése közben, szerencsére csak anyagi károk keletkeztek, ami pozitívumként róható fel a felvételt elnézve.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Gregus Gábor
2019-01-12 - 17:48

A felvételt megnézve látszik, hogy a kamionos ebben a balesetben “tiszta”.

Maci Laci
2019-01-12 - 23:10

Hát, nem a négysávos út legbelső sávjában kell leparkolni.

jako
2019-01-13 - 08:48

mitől lenne a kamionos ebben az esetben tiszta?
A követési távolság be nem tartása miatt?

Gregus Gábor
2019-01-13 - 09:26

Nézzük meg azt, hogy ki is ütközött először. A nem megfelelő követési távolságra hivatkozni ebben az esetben nem lehet, mert a lakókocsit vontató jármű fékútja előbb ért véget mint azt a saját fékrendszerének hatékony működése lehetővé tette volna. (Egyszerűen fogalmazva ha a fal előtt fékezek, megállok, majd a mögöttem haladó nekitol a falnak, akkor ő a hibás! De ha nem tudok megállni a fal előtt – ütközöm-, majd ezt követően az addig velem azonos irányban haladó az általam vezetett járműnek ütközik az az én saram!! ) Ez a második és a harmadik járműre vonatkozik. Jelen esetben biztos, hogy vizsgálni fogják az első jármű vezetőjének eshetőleges felelősségét is és annak eredményeként fog döntés születni, hogy ki volt a hunyó.


Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!