/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Melyik amerikai benzinfaló izomgép gyorsul jobban? – videó

2019. április 06. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ha választhatnánk, hogy a Dodge Challenger SRT Hellcat vagy a Chevrolet Corvette Z06 volánját tekergessük, valószínűleg aligha az alábbi gyorsulási versenyt vennénk figyelembe. De mégse árt tudni, melyik izomautó mit teljesít 800 méteren.

Míg a Chevrolet Corvette egy legendás sportkupé több tízéves múlttal, a Dodge Challenger SRT Hellcat egy fiatal izomgép brutálisan sok lóerővel. Habár mindkét amerikai kupét 6.2 literes kompresszoros V8-as hajtja, a Corvette „csak” 650 paripával rendelkezik, míg a Hellcat 707 pónit képes megmozgatni.

De vajon elég lehet-e a plusz 57 lóerő, hogy a félmérföldes (804 méter) táv végén utóbbi jöjjön ki győztesnek? Ez főleg annak tükrében nem túl nagy előny, hogy a Dodge 450 kilogrammal nehezebb a Chevy-nél. A meghajtásról mindkét esetben automataváltó gondoskodik, mely a hátsó kerekek felé továbbítja a tisztes teljesítményt.

A Track Day TV összehozta a két szörnyeteget egy kétmenetes, állórajtos versenyre. Az első körben a Corvette vezetőjének akadt némi gondja a váltással, így a jó indulás ellenére kikapott, a második körben azonban fordult a kocka. Mivel az állórajtos pocedúrával mindkét autónak akadtak problémái, jobb lenne látni egy repülőrajtos sprintelést is, ám erre ezúttal nem kerül sor.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/