Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Melyik amerikai benzinfaló izomgép gyorsul jobban? – videó

2019. április 06. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ha választhatnánk, hogy a Dodge Challenger SRT Hellcat vagy a Chevrolet Corvette Z06 volánját tekergessük, valószínűleg aligha az alábbi gyorsulási versenyt vennénk figyelembe. De mégse árt tudni, melyik izomautó mit teljesít 800 méteren.

Míg a Chevrolet Corvette egy legendás sportkupé több tízéves múlttal, a Dodge Challenger SRT Hellcat egy fiatal izomgép brutálisan sok lóerővel. Habár mindkét amerikai kupét 6.2 literes kompresszoros V8-as hajtja, a Corvette „csak” 650 paripával rendelkezik, míg a Hellcat 707 pónit képes megmozgatni.

De vajon elég lehet-e a plusz 57 lóerő, hogy a félmérföldes (804 méter) táv végén utóbbi jöjjön ki győztesnek? Ez főleg annak tükrében nem túl nagy előny, hogy a Dodge 450 kilogrammal nehezebb a Chevy-nél. A meghajtásról mindkét esetben automataváltó gondoskodik, mely a hátsó kerekek felé továbbítja a tisztes teljesítményt.

A Track Day TV összehozta a két szörnyeteget egy kétmenetes, állórajtos versenyre. Az első körben a Corvette vezetőjének akadt némi gondja a váltással, így a jó indulás ellenére kikapott, a második körben azonban fordult a kocka. Mivel az állórajtos pocedúrával mindkét autónak akadtak problémái, jobb lenne látni egy repülőrajtos sprintelést is, ám erre ezúttal nem kerül sor.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!