/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Melyik erősebb: acél- vagy alufelni? – videó

2018. október 28. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy hidraulikus préssel sok kérdésre választ kaphat az ember. Például arra is, hogy vajon a drágább és mutatósabb könnyűfém- vagy az olcsó és egyszerű acélfelni bír nagyobb terhelést?

Gyakori dilemma a téli idő beköszöntével – már akik nem egy szett abronccsal járnak egész évben – hogy a szezonnak megfelelő abroncsot acél- vagy alufelnire szereltessük.

Nos, bár egy sportautón buta látványt nyújt egy dísztárcsával megtámogatott lemezkerék, a többség inkább az egyszerűbb, olcsóbb és strapabíróbbnak tűnő megoldást választja. De vajon melyik felnifajta bír több terhelést elviselni, s melyik hogyan reagál a hatalmas nyomásra?

A Hydraulic Press Channel Youtube csatornájának csapata választ ad a kérdésre egy 150 tonnás hidraulikus préssel. A kérdés nem csak, hogy melyik mekkora erő hatására adja meg magát, hanem az is, hogy töréssel vagy csak deformálódással reagálnak a kifejtett hatalmas erőre. A kerekeket nem csak függőleges, de vízszintes helyzetben is nyomásnak tették ki, így teljesebb képet kapunk a felnik viselkedéséről.

Habár alapvetően az alufelnik erősebbek, csupán minimális deformálódásra képesek, mielőtt repednek/törnek, míg az acélfelniket gyakorlatilag összehajtogathatjuk, sosem fognak eltörni. Ennek függvényében érdemes dönteni a téli kerekek felszereléséről.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/