/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Melyik szuperhibrid gyorsul a legjobban 300-ra? – videó

2015. december 04. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A The Supercardriver összehozta napjaink három legdurvább hibrid autóját, hogy egyetlen dologra koncentrálva mérje össze tudásukat. Ez nem más, mint a gyorsulás, méghozzá 300 km/óráig. Vajon mire megy a Porsche a könnyebb és erősebb LaFerrarival és McLarennel?

Klasszikus gyorsulási versenyt rendezett a The Supercardriver nem klasszikus eszközökkel. A cél nem más, mint megnézni, melyik napjaink legjobban katapultáló szuperhibridje.

Ennek érdekében a csapat beszerzett egy McLaren P1, egy LaFerrari, illetve egy Porsche 918 Spyder sportautót. Ha csak a nyers katalógusadatokat nézzük, a többinél nehezebb és gyöngébb, de nyoamtékosabb 918-nak kell elhúznia az első párszáz méteren, egészen 200-240 km/óráig, ahol már a komolyabb benzinmotorokkal megáldott riválisok visszaveszik a vezetést, majd kettejük közül nyer az egyik. De vajon tényleg így történik-e?

Ahogy a jól felépített videóból is kiderül, valóban a Porsche nyerte a 400 méteres sprintet, de még 240 km/óráig is a legjobban gyorsult, onnantól viszont az elektromotor hiánya miatt már nem bírta szusszal, így a P1 lett az első, de mögötte olasz és német riválisa is csak kevéssel maradt le, úgyhogy ha valakinek van a három négykerekűből csak egy is, nincs miért sajnálkoznia, akármelyik legyen az.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/