/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Melyik szuperhibrid sprintel jobban? – videó

2018. június 16. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Izgalmasnak ígérkezik a papíron ugyanolyan gyorsulási értékekkel bíró Porsche 918 Spyder és a LaFerrari szuperhibridek csatája egy negyedmérföldes kifutón. Vajon a kisebb, de gyengébb német vagy a bivalyerős olasz sportoló szakítja át előbb a célt?

Az örök konkurens Porsche eddigi egyik legjobb autója találkozik a Ferrari hasonló képességekkel rendelkező paripájával egy apa-fia gyorsulási versenyen a Texas állambeli Houston Raceway kifutóján.

A cél egyszerű: az nyer, aki gyorsabban megy végig a negyedmérföldes (402 m) távon. Érdekes, hogy míg a Laferrari 950 lóerős összteljesítményt képes felmutatni, a Porsche 918 Spyder „csak” 887 paripát présel ki hibrid hajtásláncából – bár utóbbi kisebb olasz társánál, ráadásul összkerékhajtása révén úgy ugrik el a rajtvonalról, mint a felriasztott nyúl.

Így ideális körülmények között mindkettő modell nagyjából 9,8 szekundum alatt képes letudni ezt a távot. A valóság pedig ez:

Érdekes, hogy végül a 918-as egy másodperccel (9,7 szekundumos eredménnyel és 228 km/órás célsebesség mellett) elverte a Laferrarit (10,7 másodperc 217 km/órával), talán a furcsa rajtolás miatt a Ferrari vezetője hezitált az indulásnál, ahogy például családtagja el sem indult rögtön.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/