/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Melyik szupersprinter a leggyorsabb? – videó

2016. március 27. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár a közúton nincs rá nagy esély, hogy valaha összefussanak, az Autocar összehozta egy gyorsulási verseny erejéig napjaink legjobban katapultáló gépeit. Az Ariel Atom küzd meg a Yamaha R1 motorjával és a Citroen DS3 rallycross versenyautójával.

Három nem mindennapi gépet eresztett egymásnak az Autocar csapata.

Az egyik egy utácn is nyúzható Ariel Atom 3.5R, melynek 520 kilogrammos öntömegéhez egy 250 lóerős 2.0 literes erőforrás társul, így a gyorsulás 3,1 másodperc százra, miközben képes megfutni a 235 km/órát.

A kétüléses négykerekű egyik ellenfele egy kétkeréken guruló erőmű, egy 1998-as Yamaha R, ami ugyan csak 130 lóerőt ad le feleakkora motorjából, azonban 177 kilós öntömegének köszönhetően képes felgyorsulni akár 280-ra is.

A két utcai sportjárgány kihívója azonban egy Citroen DS3, amivel a FIA Ralicross Világbajnokságán hajt Liam Doran. Az összkerekes versenytechnika mozgatásáról egy 2.0 literes, benzines fejjel szerelt, redetileg dízel alu blokk gondoskodik a közel 600 lóerős teljesítménnyel. Az 1100 kilogrammos kasztnit így 2 másodperc alatt katapultálja százra, végsebességét pedig a hatfokozatú szekvenciális váltó beállításaival lehet variálni, ám maximum valahol 200-220 km/óra körül mozog – a gyorsulás értékének néminemű rovására.

Akit csak a nyers gyorsulási futamok érdekelnek, az 3 perc 55 másodpercnél nézheti meg a nyolcad mérföldes (200 méteres) sprintet, míg a 400 méter 4 perc 53-tól indul. A győztes kilétét nem áruljuk el.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/