/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mennyire lassítja az autót a banánhéj? – videó

2018. augusztus 25. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Aki játszott valaha Mario Karttal, az tudja, milyen idegesítő, amikor az ellenfelek által dobált banánhéjakon megcsúszik versenyzőnk és néhány pillanatig irányíthatatlan marad járművünk. Egy csapat kíváncsi volt, vajon a való életben is elveszi-e a tapadást a mediterrán gyümölcs.

25 éves fennállása óta nyolc részt ért már meg a világ egyik leghíresebb játéka, melynek kezelhetősége pofonegyszerű, ám a győztest sokszor nem vezetési képessége, hanem a szerencse teszi, amiből jócskán kiveszik részüket a menet közben felvehető bónuszok.

Az egyik ilyen a hírhedt banánhéj, aminek eldobása a ellenfelünk kontrollját veszi el, így könnyen lehetnek pillanatok alatt elsőkből az utolsók. De vajon a való életben is működő taktikáról beszélünk, vagy csak egy téves mítoszról lenne szó?

A Hoonigans YouTube csatornája feltöltött egy videót, melyen egy Audi RS5 Quattróval próbálják ki, mennyivel rontja a tapadást a gyümölcs héja. A kísérletben persze nem csak egyetlen banánhéjat dobnak az aszfaltra, hanem több százat, s a teljes igazságért mennek három kört sima aszfalton, mielőtt bevetik a rettegett „fegyvert”.

A mutatványban a csapat segítségére van a Rallycross-világbajnokság Audi csapatának versenyzője, Andreas Bakkerud, aki jól megszokta már, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnik a tapadás – bár a videó közepén még majdnem őt is megtréfálja az új helyzet. Akit csak a verseny érdekel, annak 4 perc 45 másodpercig érdemes tekernie a rövidfilmben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/