/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mennyivel gyorsabb a 2.0 literes MX-5 az 1.5-ösnél? – videó

2015. november 16. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Erre a kérdésre kereste a választ az Auto Express csapata, akik kivitték a roadster mindkét motorváltozatát egy versenypályára, hogy megtudják, megéri-e a több százezres felárat a nagyobb motor és a jobb felszereltség.

Bár továbbra is egy minimalista, sportos kisautó, a Mazda MX-5-öse igencsak kikupálódott a legutóbbi generációváltáskor. Már nem csak kemény műanyagokkal és száraz vezetési élménnyel találkozhat a vezető, hanem a kényelem és biztonság terén is sokat javult a roadster.

De vajon mi maradt meg a száguldás érzéséből? Elég-e a 130 lóerős 1.5 literes benzinmotor, vagy mindenképp szükséges a 160 lovas 2.0 literessel rendelni az autót, ha igazán falni akarjuk a kanyarokat?

Erre a kérdésre igyekezett választ találni az Auto Express csapata, akik mindkét motorváltozatból szereztek egy-egy példányt, majd megfuttatták őket egy versenypályán. Az eredmény alapján a nagyobb motor vitte a prímet, azonban vezetési élményre a kisebb mégis többet adott, hiába az önzáró differenciálmű és a keményebb gátlók hiánya, az alacsonyabb tömeg miatt kellemesebben reagált az élesebb kanyarokban a 30 lóerővel gyengébb aspiráns.

Ez már csak azért is jó hír, mert itthon legolcsóbban 6,4 millió forintért hazavihető a mini sportautó, míg a 2.0 literes változatért (jóval magasabb felszereltség mellett) 8,08 milliót kér az importőr.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/