/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mercedes-AMG GLC63 S az Alfa Stelvio QV ellen – videó

A Top Gear összeeresztette a két csúcsterepjárót, hogy kiderüljön, melyik 510 lóerő vágtat jobban 400 méteren. A német V8-as nyomatékosabb, de a Ferrari V6-ossal szerelt olasz SUV könnyebb. Vajon melyik győz végül?

Mind a Mercedes-AMG GLC 63 S, mind pedig az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Verde bizonyított már kategóriájában (többek között a Nürburgringen, ahol csupán két másodperccel jobb a német csillag az olasz lóherénél), de most egy sima fej-fej melletti viadalra hívta őket össze a Top Gear.

Az állórajtos, negyedmérföldes gyorsulási versenyen egy cél van, előbb átszelni a finist, mint a rivális. Ehhez a német SUV 4.0 literes duplaturbós V8-ast állít csatasorba 510 lóerő (375 kW) mellett 700 Nm csúcsnyomatékkal, míg a szerényebb, 2.9 literes, szintén duplaturbós, de „csak” V6-ossal szerelt Stelvio azonos teljesítmény (510 lóerő) mellett 600 Newtonméter leadására képes, ám a Merci 1850 kilójával szemben „mindössze” 1830-at nyom a mérlegen. Vajon elég lesz-e a győzelemhez a kisebb tömeg?

Mielőtt lelőnénk a nyertest, annyit elárulunk, hogy a negyedmérföldes távot 12,07 másodperc alatt tudta le 190 km/órás tempó mellett, míg a vesztes is beért 12,24 szekundum alatt és 187 km/órával.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/