/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mesés hangokat csalt elő az új C63 AMG Merciből az Akrapovic – videó

2016. július 01. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Kegyetlen csövezést készített az új középkategóriás sportos csillagmárkás alá a szlovén kipufogógyártó. A könnyebb rendszer nem csak ördögi hangokat csikar ki a V8-asból, hanem teljesítménytöbbletet is kínál.

Az Akrapovic név régebben csak a motorosoknak jelentette a világ legjobb kipufogórendszereit, azonban mára a szlovén cég végre bizonyos négykerekűekhez is kínál a gyári helyére teljesen illő spéci csöveket, amelyek nem csak jobban néznek ki, könnyebbek és teljesítménytöbbletet is nyújtanak, de egyúttal brutális hanggal ruházzák fel a pácienst.

A cég legutóbb a Mercedes-AMG C63-hoz készített egy elég komoly hangolású rendszert. A teljes egészében titánból álló dupla cső 45%-kal (13 kilogrammal) könnyebb a gyári megoldásnál, közben pedig 8 lóerő- (5,9 kW) és 27,9 Nm nyomatéknövekedést ad a 4.0 literes V8-asnak.

Ám az alábbi videóból az is kiderül, milyen ördögi hangokat csaltak ki a német fémből a mérnökök. Egy szelep segítségével egy gombnyomásra előcsalható a legnyersebb, elemi V8-as hörgés, amit valaha Mercedes hallatott magáról. Az ügyfelek ráadásul választhatnak többféle hangolás közül, így a személyre szabhatóság sem maradt ki.

A pár csavarral gyári helyre felszerelhető rendszer áráról nem árult el információt az Akrapovic, de sosem az olcsóság jellemezte a céget.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/