/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mi a gyorsabb, egy Seat Leon Cupra vagy egy dárda? – videó

2018. január 30. 17:27   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Kedvelt olimpiai sportág a gerelyhajítás, amelyben kisebb nekifutás után egy vonalnál megállás közben minél messzebbre kell elhajítani egy dárdát. Ennek a sportágnak a bajnokát, Barbora Špotákovát hívta ki a Seat egy Leon Cupra modellel. Melyik a gyorsabb?

Bár már nem a Nürburgring királya, egy időben a leggyorsabb elsőkerekes címét birtokló Seat Leon Cupra még mindig eszméletlenül gyors.

Hogy ezt bizonyítsa, a cég kihívta a cseh olimpiai aranyérmes és 72,28 méterrel 2008 óta világrekordot tartó gerelyhajítót, Barbora Špotákovát kedvelt hot hatch-e ellen. A kérdés, hogy melyik a gyorsabb: egy elhajított gerely vagy a 300 lóerős Leon Cupra.

Nem elhanyagolható adat, hogy a hölgy 90 km/óránál nagyobb tempóval is képes elhajítani a dárdát, bár a Leon pedig mindössze 4,9 másodperc alatt képes elérni a 100-as tempót álló helyzetből – persze nem biztos, hogy egy futópálya puha, gumírozott felületén. De inkább nézzük, melyik a gyorsabb 70 méteren! Annyit elárulunk, hogy az első menetet az autó, a másodikat a sportoló nyerte, a felvétel pedig a harmadik menetről készült:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/