Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mi történik, ha kidobjuk a kulcsnélküli autó kulcsát menet közben? – videó

2017. január 06. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Talán páran töprengtek már azon, hogy vajon megáll-e az okoskulccsal rendelkező autó, ha menet közben kihajítjuk a jeladónak számító távirányítót az utastérből, vagy egyáltalán elkezd-e jajveszékelni?

A kényelemnek sokszor ára van. Ennek egyik formáját egy Ford Mondeo (amerikai nevén Fusion) segítségével mutatják be nekünk az alábbi videón, amiből megtudhatjuk, miért nem szerencsés – bármilyen okból – elveszíteni menet közben kulcsnélküli autónk kulcsát.

Sajnos a Ford rendszere csak addig figyeli, hogy velünk van-e a kis jeladó (amiben továbbra is rejtve ott van a fizikai kulcs), amíg beindítjuk az autót, utána legközelebb csak az ajtónyitást követően keresi újra azt. Ez azért rossz megvalósítás, mert általában az ember a motor leállítását követően nyit ajtót, amikor már nem tudja újra működésre bírni.

Így tehát egy újabb fekete pont jár a sokak szerint amúgy is könnyen feltörhető, fizikai kulcsot nélkülöző okos rendszereknek – bár azt ennyiből nem tudtuk meg, melyik hogyan viselkedne hasonló esetben, talán némelyik azonnal érzékeli a jeladó hiányát, bár az aktív rendszerre vallana, amely sok energiát emésztene fel, így gyakran kéne elemet cserélni a kulcsban.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!