/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mi tudja lenyomni a Porsche 911 Turbót? Talán a McLaren 720S – videó

2017. december 23. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mi lehet méltó ellenfele a sprintelő sportautók egyik legjobbjának? Egy másik, hasonló kvalitásokkal rendelkező sportkocsi. De vajon képes-e lenyomni a kifutópályán a 720 lovas hátsókerekes McLaren a 675 lóerősre hizlalt összkerekes 911 Turbót?

Már lassan tényleg megszámlálhatatlan trófeát gyűjtött be a McLaren 720S modellje hihetetlen tapadási és gyorsulási képességével, de vajon mire képes a Porsche hasonló hírnévvel illetett 911-es példánya ellen egy fej-fej melletti csatában?

Ehhez dragtimes csapata egy rendes kifutópályán hozott össze egy találkozót a két fenevadnak. A meghívott kék Porsche motorterében a gyárinál nagyjából százzal több, szám szerint 675 paripa tombolt, köszönhetően a kipufogórendszer továbbfejlesztésének, de további fegyvertény mellette, hogy mind a négy kerék hajtásával szinte azonnal maximális tapadással tud elrugaszkodni bármilyen felületről.

Ezzel szemben a McLaren 720S a nevéből adódó darabszámú ménest birtokol 4.0 literes duplaturbós V8-asában, tehát még így is erősebb német riválisánál, azonban csak a hátsó abroncsokat kínozza. De ez kevésbé számít egy tapadásra kifejlesztett pályán, s bár a 911-es 2,54 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 96 km/órára, ez nem biztos, hogy elég a 402 méteres (negyedmérföldes) táv végén…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/