/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mire megy a Dodge Challenger Demon egy motorkerékpár ellen? – videó

2018. május 05. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem csak az autók között léteznek kivételes teljesítményű darabok, hanem a motorkerékpároknál is. Most a két stílus egy-egy jeles képviselője találkozott a kifutópályán egy 800 méteres sprint erejéig: 840 lóerő négykeréken vagy 185 paripa kettőn?

Hiába született a kifutópályára, és ígér gyártója brutális, szinte versenyautókét elérő eredményeket, a Dodge Challenger SRT Demont több riválisa is hagyta már faképnél.

A 840 lóerős 6.2 literes kompresszoros V8-as aggregátnak köszönhetően állítólag 2,3 másodperc alatt képes akár 96 km/órára ugrani, s 9,65 másodperc alatt letudni a negyedmérföldes (402m) távot, ám ezt csak ideális körülmények között, gyorsulási célokra fejlesztett abroncsokkal volt képes előadni, normál kerekeken kikapott már a Tesla Model S P100D-től, Mclaren 720S-től, de még ennek kistestvérétől, az 570S-től is.

A kissé megtépázott hírnevű izomautót most egy felsőkategóriás sportmotorral mérték össze, amely nem más, mint az EBR 1190SX. Ez a kétkerekű szörny üzemanyaggal csurig töltve 200 kilogrammot nyom, miközben V2-es aggregátja 185 lóerő mellett 138 Nm-t képes előállítani, így nem könnyű feladat legyőzni. De nézzük, hogy teljesített ellene a Demon:

Nos, nem sokkal, de ismét alulmaradt az izomkolosszus, bár célsebesség tekintetében 3 km/órát hozott rajta végül (225 km/óra az EBR, 228 a Dodge tempója), így egy valamivel hosszabb távon már lehet nyert volna az autó. Mindenesetre ezzel a futammal ismét egy elbukott verseny írható a számlájára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/