/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mire megy a Ferrari LaFerrari a leggyorsabb villanyautóval szemben? – videó

2016. augusztus 17. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

Felkerült a legnagyobb internetes videomegosztóra egy hiánypótló videó, amelyen a bolygó egyik leggyorsabb közúti szupersportautója a világ jelenlegi két leggyorsabb villanyautójával méri össze erejét. A LaFerrari a Rimac Concept One-nal gyorsul.

Az Archie Hamilton Racing csapat Horvátországban leszervezte azt a találkozót, amire már mindannyian nagyon kíváncsiak voltunk. Összehozta napjaink két leggyorsabb villanyautóját és melléjük állította a hiperautó triumvirátus olasz tagját, a Ferrari LaFerrarit.

Először a Rimac Concept One és a Tesla P90D mérkőzött meg egymással, utóbbi természetesen Ludicrous, azaz „elvetemült” menetmódban állt a rajtvonalhoz. A Rimac Concept One négy elektromotorja együttesen 1088 lóerőt és 1600 Nm nyomatékot fejleszt, amit okos elektronikájának köszönhetően szinte veszteség nélkül képes az útra vinni. A gyártó saját mérése szerint 2,69 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára és 9,92 másodperc alatt teljesíti a negyed mérföldet. Elképesztő adatok, amivel aligha lehet konkurálni. A 770 lóerős Tesla Model S P90D viszont egy ideig tartotta vele a lépést, ami nem meglepő, hiszen ő is 3 másodperc alatt sprintel százra. 100 km/óra fölött azonban kezdett látványosan leszakadni tőle, a Rimac súlyelőnye és teljesítménytöbblete itt már megmutatkozott.

De milyen eredményt hozott a 963 lóerős hibrid hajtásláncú LaFerrari és a Rimac Concept One párharca? Kettejük összecsapására 3:58-nál kerül sor.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/