/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mire megy egy tuningolt BMW M3 az 1111 lóerős Lucid Air ellen? – videó

2023. július 06. 08:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Van-e még annyi a belsőégésű motorokban, hogy felvegyék a versenyt a legjobb utcai elektromos modellekkel? A Carwow egy 750 lóerősre húzott BMW M3-ast küldött csatába az 1111 lovas Lucid Air ellen, hogy megkapjuk a választ.

Ha valami általánosságban kijelenthető az elektromos autókról, akkor az a kiemelkedő gyorsulási képességük, hisz gyakorlatilag azonnali nyomatékcsúcs áll rendelkezésre a gázpedál lenyomásakor szinte bármilyen sebességtartományban.

A Lucid Air Dream Edition Performance ezek közt is kiemelkedő modell, hisz nem kevesebb, mint 1111 lóerőt (828kW) és 1390 Nm csúcsnyomatékot képes feléleszteni elektromos motorjaiból, melynek köszönhetően nagyjából 2,5 másodperc alatt képes letudni a 0-100 km/órás sprintet, ami szép érték egy közel 2,4 tonnás családi szedántól. A méretnek és a technikának persze megkérik az árát, az amerikai csodajárgány ugyanis átszámítva körülbelül 85 millió forintot kóstál.

Ezen értékekhez képest mindenben szerényebb a BMW G80-as kódnévre hallgató M3-as modellje. Az orábban szolgálatot teljesítő 3.0 literes sorhatos benzinfaló turbómotor ugyanis 510 lóerő mellett 650 Nm csúcsnyomaték leadására képes – gyári állapotában. A szóban forgó M3-ast azonban kezelésbe vette a Tom Wrigley Performance, így 750 paripát és 900 Nm csúcsnyomatékot sikerült kisajtolni belőle. Ehhez pedig csupán 1780 kilós tömeg társul, ráadásul ellenfeléhez hasonlóan a bajor kihívó is összkerékhajtással rendelkezik, valamint „csupán” 41 millió forintos árcédulája van – ez már a tuninggal együtt.

Persze a számok sokszor csalókák tudnak lenni, így nézzük, mire mennek egymás ellen a négykerekűek negyedmérföldes álló-, félmérföldes repülőrajttal, illetve 160 km/órás tempóról történő megállás esetén.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/