/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mire megy egy új BMW M5 ellen egy Seat Arosa? – videó

2018. július 13. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem sok járműnek lenne esélye a bajor családi sportoló ellen, amely 600 lóerős 4.4 literes V8-asának köszönhetően 3,4 másodperc alatt katapultál százas tempóra, ám egy kissé átalakított dízel Seat Arona megkísérli a lehetetlent. Vajon bejön neki?

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kis Arosa (átmárkázva még Volkswagen Lupo néven is ismerhetjük) nagyon távol áll gyári önmagától: a bele épített 2.0 literes turbódízel motor ugyanis 550 lóerő (404 kW) mellett 881 Nm csúcsnyomatékkal bír, ami nem is áll távol a bajor limuzin 600 lóerejétől (442 kW), annak 750 Nm-es csúcsnyomatékát pedig meg is haladja – bár a spanyol mini csak elől kapar, míg német riválisa mindegyik abroncsával kapaszkodik.

Emellett nem árt figyelembe venni, hogy a csöppség mindössze 800 kilogrammot nyom, így a megfelelő körülmények között 11,5 másodperc alatt futja a negyedmérföldes távot, százra pedig két szekundum alatt képes katapultálni – szemben a BMW M5 3,4 másodperces értékével.

Az Autocar azonban kíváncsi volt a valóságra, így egymásnak eresztette a két négykerekűt. Ki nevet a végén?

Végül a nehezebben induló csöppség nyert 400 és 800 méteren is (bár előbbinél csak egyetlen tizeddel hagyta ott az 1000 kilóval nehezebb szedánt, ám ahogy nőtt a tempó, úgy nyúlt el tőle).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/