/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mit ér az 1100 lóerős Lamborghini egy MotoGP motor ellen? – videó

2022. augusztus 09. 10:37   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ismét egy különleges gyorsulási versenyt hozott össze nekünk a Carwow csapata. Egy 1100 lóerőre húzott Lamborghini Huracán került össze a Red Bull KTM RC16-os 270 lóerős MotoGP kétkerekűjével. Két egészen más járgány, de a cél egy: leggyorsabbnak lenni a kifutópályán.

Nem mintha alapállapotában gyenge gépjármű volna a Lamborghini Huracán, ám 5.2 literes V10-es szívómotorja szinte könyörög egy-két feltöltőért. A Carwow talált egy két turbóval lélegeztetett példányt, amely 1100 lóerőt teljesít. Mindez 1507 kilogrammra és összkerékhajtásra, úgyhogy bár a hivatalos adatok nem ismertek, de bőven 3 másodpercen belül katapultál százra, végsebessége pedig 350 km/óra felett van.

Szép számok, de a MotoGP mezőnyében aligha rúgna labdába egy ilyen méretes járgány, ott ugyanis 157 kilogramm plusz vezető, vagyis nagyjából 210 kiló a versenysúly, amihez egy 270 lóerőt és 120 Nm csúcsnyomatékot produkáló 1.0 literes szívó V4-es motor dukál, legalábbis a videón szereplő Red Bull KTM RC16 2021-ből ilyen értékeket teljesít.

Persze szép dolog az elmélet, de vajon mire mennek egymással a gyakorlatban a nem mindennapi gépállatok álló- és többféle repülőrajtos indulással, majd végül melyik áll meg hamarabb?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/