/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mit tud a gyári BMW M2 az M3-as ellen? – videó

2018. április 13. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár azonos méretű szív dobog bennük, a nagytestvér 61 lóerővel többet tud, miközben csupán 40 kilogrammal nehezebb a legkisebb bajor sportkupénál. De ennyire egyértelmű lenne a helyzet? Két állóhelyzeti és két repülőrajttal kiderül.

Sok BMW rajongó inkább az M2-es modellt választaná az M3/M4 duó valamelyike helyett, mert kisebb, könnyebb, és bár kevésbé erős, ugyanakkora motorral bír, mint nagytestvére(i), így az utólagos erősítéshez bőven hagy teret a 3.0 literes hathengeres.

De nézzük a számokat gyári állapotban, mert azok nem hazudnak (általában). Míg az M2 1565 kilogrammjára 370 lóerő és 465 Nm jut, addig az M3-as 1605 kilogrammját 431 paripa és 550 Nm csúcsnyomaték repíti. A kistestvér kézi váltóval 4,5, duplakuplungos automatával 4,3 szekundum alatt katapultál százra, a szedánnak ehhez 4,3/4,1 másodpercre van szüksége azonos fokozatváltók esetén, tehát két tizeddel jobb. A végsebesség alapesetben 250 km/órára korlátozott.

A Dragtimes összehozta a két sportolót, hogy kiderüljön, mennyivel is jobb egyenesben egyik a másiknál. Ehhez nem csak álló helyzetből, hanem repülőrajttal is kipróbálják őket, ráadásul két-két alakommal.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/