/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Művészi felvételek a Dodge Demon szétrobbanó diffijéről – videó

Hiába gyárilag 840 lóerő a Dodge Challenger Demon, a csak hátsó kerekekre jutó hatalmas teljesítményt nem bírja a differenciálmű. Legalábbis egyre több a probléma a széteső diffikkel. Két lassított videót is láthatunk, ahol az alkatrész megadja magát egy rendezvényen.

A Fiat Chrysler Automobiles nyomozásba kezdett, miután két különböző Dodge Challenger Demont is videóra vettek, amikor gyorsulási versenyen elindulva hirtelen szétrobbant a differenciálmű alattuk.

A 840 lóerős 6.2 literes kompresszoros V8 úgy tűnik, túl nagy terhelést ró a diffire – bár az egyik modell állítólag 1000 lóerősre hizlaló tuningot kapott, azonban a másik teljesen gyári állapotban adta fel a harcot. A videó a Legions of Demon autósklub Houston Raceway Parkban tartott eseményén készült, ahol 42 gyári és 5 módosított Demon találkozott egymással. Közülük négy autó diffije adta meg magát, tehát a felvételen látható kettő mellett még ennyi.

A gyártó egyelőre vizsgálódik az ügyben, ugyanis már többekkel megesett ez a szörnyűség korábban, és valószínűleg lesz is még pár eset. A fórumozók azt tanácsolják egymásnak, hogy kerüljék a sofőrök az állóhelyzeti padlógázas elindulást, illetve a túlzottan tapadó felületeken gyorsítást, a hirtelen megtapadó és így mikrorezgéseket keltő abroncsok ugyanis a féltengelyeket és a differenciálművet kínozzák. Úgy tűnik, a nagy gyári teljesítmény sem jár kockázat nélkül…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/