/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Nagyot vágtatnak a Ford Mustanggal az autobahnon – videó

2019. március 30. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mindig öröm az elpuhuló, hibridekkel és turbós kisköbcentis motorokkal elárasztott világban néhány „őskövületet” látni, hallani. Közülük az egyik profi polgárpukkasztó a Ford Mustang izomautója, melynek 5.0 literes V8-as szívó változatát hajszolták meg az autópályán.

Igazi rosszfiú, és a férfiasság egyik autós alappillére a Ford Mustang.

Az izomautó több évtizede hódít világszerte, s rajongók ezrei adnák oda veséjüket, hogy birtokba vehessenek egy példányt – legyen az akár a kisebb, 2.3 literes EcoBoost turbómotoros változat.

A valódi nehézsúlyú bokszoló azonban az 5.0 literes, szívó V8-assal szerelt variáns, melynek méretes aggregátja 450 lóerő mellett 529 Nm leadására képes, így a 10 sebességes automataváltóhoz társítva 4,3 másodperces százas sprintet ígér, valamint 250 km/órában elektronikus úton korlátozott végsebességet.

Ezen értékeket feszegette az AutoTopNL csapata, amikor megült egy ilyen példányt Németországban, egy sebességkorlátozástól mentes autópályaszakaszon. Már a beinduló motor hangja is csodálatos, a jobb pedált földig taposva pedig a sebességmérő követhetetlenül gyors mozgása okoz katarzist a benzinvérű nézőnek. Ráadásul óra szerint egészen 260-ig engedi vágtatni a mérges paripát a rendszer…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

jako
2019-03-30 - 10:46

szépen megy, és ameddig órázva van teljesíti is, de azok a rántások a váltásnál nem igazán kifinomultak, azon állíthatnának, mert nem biztos hogy csak a vezető hibája.


*/