/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem csak a gyors driftelés lehet nehéz – videó

2016. március 05. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár a Ken Block eszeveszett csúszásain felnőtt generáció számára nem létezik más, mint a nyolcvannal a kanyarba esek, aztán valahogy kijövök, valahol el kell kezdeni a kilinccsel előre autózás művészetét. És az nem feltétlen az aszfalt.

Aki csak ismerkedik a driftelés művészetével, jobban jár, ha nem egy többszáz lóerős, és több tízmilliós sportkocsi volánja mögött gyakorol a helyi hipermarket parkolójában, mert azon túl, hogy veszélyes, illegális is.

Ehelyett a világnak több olyan pontja is van, ahol a lehető legkisebb kockázat mellett, nyugodt tempóban lehet megtanulni érezni akár 100 paripa körüli hátsókerekes gépünk viselkedését. Erre tökéletes felületet biztosít a fagyott víz, vagyis a jég.

A Team Orange csapata például a befagyott Yachiho tóra látogatott ki, hogy minél kisebb kockázattal és kopással tanulják ki a driftelés csínját-bínját. Ehhez öreg és erősen használt hátsókerekes autókat használtak, illetve a jég miatt több idő maradt reagálni, valamint az alacsony sebesség miatt a károkozás esélye is megcsappant. A szöges kerekeket a kalandvágy miatt nélkülözték csupán.

Ettől függetlenül így sem lehet könnyű precízen vezetni, a látvány és az érzés pedig egy kissé lassított driftbajnokságra hasonlít.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/