/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem csak a gyors driftelés lehet nehéz – videó

2016. március 05. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár a Ken Block eszeveszett csúszásain felnőtt generáció számára nem létezik más, mint a nyolcvannal a kanyarba esek, aztán valahogy kijövök, valahol el kell kezdeni a kilinccsel előre autózás művészetét. És az nem feltétlen az aszfalt.

Aki csak ismerkedik a driftelés művészetével, jobban jár, ha nem egy többszáz lóerős, és több tízmilliós sportkocsi volánja mögött gyakorol a helyi hipermarket parkolójában, mert azon túl, hogy veszélyes, illegális is.

Ehelyett a világnak több olyan pontja is van, ahol a lehető legkisebb kockázat mellett, nyugodt tempóban lehet megtanulni érezni akár 100 paripa körüli hátsókerekes gépünk viselkedését. Erre tökéletes felületet biztosít a fagyott víz, vagyis a jég.

A Team Orange csapata például a befagyott Yachiho tóra látogatott ki, hogy minél kisebb kockázattal és kopással tanulják ki a driftelés csínját-bínját. Ehhez öreg és erősen használt hátsókerekes autókat használtak, illetve a jég miatt több idő maradt reagálni, valamint az alacsony sebesség miatt a károkozás esélye is megcsappant. A szöges kerekeket a kalandvágy miatt nélkülözték csupán.

Ettől függetlenül így sem lehet könnyű precízen vezetni, a látvány és az érzés pedig egy kissé lassított driftbajnokságra hasonlít.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/