/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem rossz, de nem is túl gyors a Nürburgringen a BMW M2 CS – videóval

2020. augusztus 20. 10:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az egyik legizgalmasabb M-modell lett a BMW M2 CS, melyet végre a Nürburgringen is meghajtottak, hogy kiderüljön, mire megyünk vele egy versenypályán. A kiskupé legyőzte az elsőgenerációs Audi R8 V10-et, de a Renault Mégane RS Trophy-R már kifogott rajta.

Mindig is az autógyártók és benzinvérűek Mekkája, valamint tökéletes összehasonlítóhelye lesz a Nürburgring, melynek 20 kilométeres aszfaltcsíkja próbára teszi a lóerőket, a fékeket és a gumikat is, így aki itt tud villantani, az egy jól hangolt modellt tudhat magáénak.

Nem véletlen, hogy  a SportAuto is itt tette próbára a sokak szerint legizgalmasabb BMW M-modellt, az M2 CS-t. Christian Gebhardttal a volánnál 7 perc 42,99 másodperc alatt ért körbe az autó, ami maga mögé utasít olyan példányokat, mint a 996-os generációjú Porsche GT3 RS (7:43.00), a másodikgenerációs Aston Martin Vantage (7:43.92), az Audi R8 V10 (7:44) vagy a Mercedes-Benz CLK 63 Black Series (7:45), de elmarad olyan autóktól, mint az Audi RS Q8 terepjáró (7:42.25) vagy épp a Porsche Cayman GT4 (7:42).

Ami érdekesebb, hogy az elsőkerekes járgányok rekordját jelenleg tartó Renault Mégane RS Trophy-R közel három másodperccel (7 perc 40,10 szekundum) jobbat ment a pályán, pedig közel sincs 450 lóereje (331 kW) és 550 Nm-es csúcsnyomatéka. Persze driftre vagy épp nyers gyorsulásra nem kérdés, melyiket választanánk, de ez is azt bizonyítja, hogy mindig van egy nagyobb hal a járműipar tengerében…

A gyorskörről készült videó itt látható:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/