/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nissan GT-R a Porsche 911 és egy meglepetésvendég ellen – videó

2016. július 02. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Porsche új 911 Turbo S modellje pokolian gyors, de vajon mire megy a papíron még gyorsabb Nissan GT-R ellen egy negyedmérföldes gyorsuláson? Hogy a kaland ne legyen ilyen egyszerű, az Autocar emberei egy Dodge Challenger Hellcatet is bevettek a játékba.

Napjaink legjobb, megfizethető árú sprintereit eresztette össze az Autocar csapata, hogy kiderüljön, mennyire igazak a katalógusadatok.

A három négykerekű között találjuk a már klasszikusnak nevezhető Nissan GT-R legújabb kiadását, melynek 3.8 literes V6-os benzinmotorja 550 lóerőt és 630 Nm csúcsnyomatékot képes előállítani. Az összkerékhajtású, hatsebességes duplakuplungos váltóval szerelt 1730 kilogrammos kupé így 2,7 másodperc alatt képes százra katapultálni, s meg sem torpan 315 km/óráig.

Ezzel szemben a Porsche az új 911 Turbo S-t meri kiállítani, amelyben szintén 3.8 literes, hathengeres turbómotor dolgozik, azonban mind lóerők, mint nyomaték tekintetében többet tud japán riválisánál, miközben könnyebb is nála közel 130 kilogrammal. Az 560 lóerő mellé 700 Nm társul mind a négy kerék felé továbbítva, ám papíron mégis „csak” 3,1 másodperc alatt futja a százas sprintet, végsebessége pedig 318 km/óra.

Ám a verseny harmadik tagja igazi feketebárány, ugyanis egy Dodge Challenger Hellcatről van szó. A 6.2 literes kompresszoros V8-assal szerelt izomautó 707 lóerőt és 881 Nm csúcsnyomatékot képes leadni, ám mindez a hátsó gumikra jut, ráadásul a trió legnehezebb (2014 kilogrammos) tagjáról van szó, így a gyorsulás 3,5 másodperc, a végsebesség pedig 320 km/óra.

Már csak egy kérdés maradt, vajon bejön-e a papírforma?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/