Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Olyan gyors volt a Corvette, hogy a levegőbe repült – videó

2017. április 08. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Durva balesetet szenvedett egy körülbelül 4000 lóerősre megépített Chevrolet Corvette egy gyorsulási versenyen Amerikában. A kocsi orra 200-250 km/órás tempónál hirtelen felemelkedett, és a segédkeret már nem tudta megtartani a hatalmas felhajtóerőt.

Szerencsésnek mondhatja magát Daniel Pharris profi autóversenyző, miután nemrég egy durva kalandban volt része 4000 lóerős dragster Corvette-jével. A gyorsulási versenyekre épített monstrum – amely egyébként nagyjából 4 másodperc alatt képes abszolválni a 400 méteres távot – ugyanis egy megmérettetés közepette a levegőbe emelkedett, majd a földnek csapódott. Szerencséjére az erőhatások nem bizonyultak nagynak, és fel sem borult az autó, így a vezető sérülés nélkül szállt ki a roncsból.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Széles Róbert
2017-04-08 - 09:17

Gyors volt?Röhej .200-al a 13 éves berlingómmal tudok menni és nem szál el.Szarul volt megépitve és valamit nagyon rosszul csinált.

Csülök
2017-04-09 - 07:52

Egyik autóra sem volt felszerelve a biztonsági berendezés, ami a levegőbe emelkedést megakadályozná. Ez így életveszélyes. Az aerodinamikát soha sem veszik figyelembe a nitro-idióták.


Videók

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!