/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Önfékező bevásárló kocsi a Fordtól – videó

2019. április 25. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

Ha megkérdezzük a szülőket, mitől szokott az egekig szökni a vérnyomásuk, akkor a gyerekek ebédlőasztalhoz terelése és az esti fektetés után mindjárt a heti nagy bevásárlás következik. Nemcsak azért, mert komoly harcot kell vívni az édességek részlegén, hanem mert a gyerekek imádnak száguldozni a gyors és nehéz bevásárló kocsikkal.

‘Self-Braking Trolley’ Could Help to Make Supermarket Shoppi

A Ford ezért kidolgozott egy megoldást, amivel elkerülhetők a balesetek a szupermarketek polcsorai közt és a parkolókban. Ehhez pedig egy olyan már jól bevált technológiából, az ütközésre figyelmeztető rendszerből merített ötletet, ami eredetileg a közúti balesetek megelőzését szolgálta.

‘Self-Braking Trolley’ Could Help to Make Supermarket Shoppi

A legtöbb Ford modellhez rendelkezésre álló ütközésre figyelmeztető rendszer egy menetirányba néző kamerával és egy radarral érzékeli az autó előtt felbukkanó járműveket, gyalogosokat és kerékpárosokat, és ha a vezető nem reagál időben a figyelmeztetésre, akkor a rendszer automatikusan fékezni kezd.

Az önfékező bevásárló kocsi szenzorai hasonló célt szolgálnak: folyamatosan figyelik a kocsi előtt található akadályokat és embereket, és ha ütközésveszélyt észlelnek, automatikusan fékparancsot adnak.

‘Self-Braking Trolley’ Could Help to Make Supermarket Shoppi

Az önfékező bevásárló kocsi egyelőre csak prototípusként létezik a Ford Interventions terméksorozatában, amelyek célja, hogy az autóipari technológia és tudás segítségével oldjon meg hétköznapi problémákat. Nagyon elmés szerkezet.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/