/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Piacvezetőként zárta az első negyedévet a Toyota

2021. április 13. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

2021 első negyedévében is megőrizte a kivonásokkal tisztított magyarországi újautó-piacon tavaly megszerzett első helyét a Toyota. A 2020-ben világszinten is legkelendőbbnek bizonyuló japán autómárka 3549 új autó értékesítésével, és 1,2 százalékpontos részesedés-növekedést elérve 13,1%-os piaci részesedéssel végzett első helyen a magyarországi újautó-piacon.

A teljes magyarországi újautó-piacon ugyan 3573 új autó értékesítésével, 9,4%-os piaci részesedéssel a harmadikként zárta 2021 első negyedévét a japán autómárka, ám ha az adatokat tisztítjuk a valós piaci képet torzító kivonásokkal (azokkal a Magyarországon forgalomba helyezett autókkal amelyek fél éven belül kivonásra kerülnek), amelyek az idei év elő negyedévében az összes Magyarországon regisztrált új autó 40%-át tették ki, akkor azt láthatjuk, a Toyota legjobban teljesítő versenytársához képest 175 darabos előnnyel őrzi első helyét.

A Toyota modellek szegmens szinten is remekül teljesítettek. A nagycsaládos autóvásárlási program legkedveltebb modelljének is számító Proace City Verso  megdöbbentő, 64,1%-os, a Hilux ugyancsak elképesztő, 44,9%-os, míg a RAV4 21,3%-os részesedéssel bizonyult szegmense legkelendőbb modelljének. Az Aygo 22,5%-os, a Yaris 25,9%-os, a Corolla 22,2%-os, a C-HR 13,9%-os részesedéssel szerezte meg szegmense második helyét.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/