/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Porsche, Audi és Alfa Romeo SUV-ok csapnak össze – videó

2020. június 01. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

Manapság már gyors SUV-kból is nagy a kínálat, s a legerősebbek több mint 500 lóerővel szaggatják az aszfaltot. A CarWow most a Porsche Macan Turbót, a győri gyártású Audi RS Q3 Sportbacket és az Alfa Romeo Stelvio Quadrifogliót eresztette egymásnak. Vajon melyikük a leggyorsabb?

Először nézzük a számokat. A Porsche Macan Turbót egy 2,9 literes biturbó V6-os motor hajtja, amelyik 440 lóerőt és 550 Nm nyomatékot mozgósít. Impresszív adatok, ám a Macan Turbo nagyon nehéz, több mint 2 tonnát nyom a mérlegen. Mellette áll az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, amelynek már a sarokszámai alapján is a legnagyobb esélye van a győzelemre. Ferrari-eredetű 2,9 literes biturbó V6-os erőforrása 510 lóerőt és 600 Nm nyomatékot ad le, így ez a trió legpotensebb tagja. Az Alfa ráadásul két mázsával könnyebb a Porschénál.

Végül jöjjön az Audi, amelyet csodálatos hangú soros öthengeres turbómotor visz előre, 400 lóerővel és 480 Nm nyomatékkal. Teljesítmény tekintetében elmaradásban van a másik kettőtől, azonban a kompakt kupé-SUV mindössze 1,7 tonna súlyú. Az Audi nem is tud lépést tartani a két másik bombázóval. A Porsche és az Alfa kiegyenlített csatát vív; a német SUV lenyűgöző teljesítménye nem kis mértékben a zseniális rajtelektronikájának köszönhető.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/