/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Simán megeszi a tuningolt Mazda RX-7 a sportautókat – videó

2017. március 05. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ha csak képeken látnánk nem hinnénk el, hogy egy turbós Chevrolet V8-as lapul az alábbi, sárga Mazda RX-7 motorháztőteje alatt, amely több mint 600 lóerőt teljesít. Nem véletlen, hogy egy Porsche, egy McLaren és egy Lamborghini is könnyű préda az autónak.

Sajnos a harmadik generációs RX-7 gyártásának befejeztével nem állt elő igazán versenykpes Wankel motoros autóval a japán márka (az RX-8 jópofa próbálkozás volt, de a konstrukció gyengére, hibásra sikeredett), így aki szereti a technológiát, az az egyre öregedő és szűkülő kínálatból válogathat. Akadnak persze olyanok, akik nem a meglévőből építkeznek, hanem nyitottak az újdonságokra.

Így született meg az alábbi RX-7 is, amely látszólag semmi különleges tulajdonsággal nem bír, ám ha beindítják, rögtön kiderül az igazság. A motorháztető alatt ugyanis egy turbófeltöltős Chevrolet V8-as dolgozik a becslések szerint több mint 600 lóerő társaságában, amely az apró tömeggel párosítva igazi rémálma a hasonló teljesítményű, gyári sportautóknak.

Vegyük példának a 3.8 literes duplaturbós V8-assal szerelt McLaren Mp4-12C-t, vagy az 5.2 literes V10-essel felvértezett Lamborghini Gallardót, de legyen szó akár a Porsche 911 Turbo S modelljéről, egyiknek sincs esélye a kifutópályán az amerikai szívű japán ellen – pedig gyárilag is mindegyik 3,5 másodperc körül képes százra katapultálni). Mindegyik kénytelen vesztesként hazakullogni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Dara Roland
2017-03-05 - 09:07

“Simán megeszi a tuningolt Mazda RX-7 a sportautókat”

“Ha csak képeken látnánk nem hinnénk el, hogy egy turbós Chevrolet V8-as lapul” – no most, innentől a szememben ez már így nem egy mazda rx7. Ugyanis nem a köntöstől lesz az autó az, ami, hanem a szívétől… ergo ez egy Chevrolet…


*/