/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sípályán száguldott le a Range Rover – videó

2016. november 09. 10:45   |   Autoblog
címkék:  

A Top Gear korábbi Stigje, az autóversenyző Ben Collins olyat tett, ami még senkinek sem sikerült: egy gyakorlatilag széria Range Roverrel lejött a világ egyik legnehezebb sípályáján.

rrrrsdownhillchallenge06111601

A 2170 méteres szintkülönbségű út során a Range Rover Sport pontosan követte a síelőknek kijelölt Inferno Mürren pályát, a világ egyik legrégebbi, egyben legnehezebb alpesi lesikló versenyének útvonalát. Az autó útja havon, jégen, köveken, sáron, törmelékes aszfalton, füvön és murván vezetett át; a Land Rover úttörő Terrain Response technológiája a legnehezebb helyzeteken is átsegítette.

„Túlzás nélkül pályafutásom egyik legkeményebb feladata volt ez a kihívás. A kitűzött útvonal eszement volt, életemben nem autóztam még ilyen kemény pályán. A fortyogó láva kivételével minden elképzelhető akadállyal szembe kellett néznem, a menetkörülmények pedig nem is lehettek volna kedvezőtlenebbek. Ennek a kihívásnak csak egy győztese lehetett: vagy a hegy, vagy az autó. A siker kulcsa a precizitás volt, tudnom kellett tartani a sebességet, és úgy leereszkedni a hegyoldalon, ahogy a síelők teszik, ráfeküdve az ívekre.” – mondta Collins.

A gyönyörű, ám igen veszélyes hegyi pálya felső szakaszán, ahol Collins 120 km/óra sebességet ért el, jég és havas eső nehezítette a Range Rover Sport dolgát, míg az alsó szakaszon, ahol 155 km/óra csúcssebességet mértek, a köd és a nyirkos fű okozott kellemetlen pillanatokat.

Az úttörő Terrain Response technológia hatféle üzemmódban képes a jármű beállításait az aktuális felülethez igazítani. Dinamikus üzemmódban például a kanyarstabilizátor felkeményedik, így csökken az oldaldőlés; a Fű/Murva/Hó üzemmód motorfék alkalmazásával mérsékli a túl- és alulkormányozottságot, míg a Sár és Keréknyom üzemmódban zárt a hátsó differenciálmű, ami a kerekek kontrollált kipörgése révén biztosít jobb tapadást és erőátvitelt.

Úton lefelé a Range Rover Sport a kemény mínuszok mellett félelmetes, olykor 75 százalékos lejtőkkel találkozott – ezek meredekebbek, mint a legismertebb síparadicsomok, pl. Chamonix legtöbb fekete pályája.

A páratlan bravúrt egy Range Rover Sport modell vitte véghez. Az 510 lóerős, kompresszoros 5.0 V8 benzinmotorral szerelt autó a versenyző biztonságáról gondoskodó bukókerettől és a megerősített abroncsoktól eltekintve tökéletesen szériaállapotú volt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/