/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sugárhajtóművel halad a Föld leggyorsabb Smartja – videó

2018. december 22. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Míg megtartotta eredeti háromhengeres benzinmotorját, kapott egy GE T58 sugárhajtóművet is az anyósülésére az alábbi Smart ForTwo. Bár ezzel egyszemélyessé vált és parányi csomagtartóját is elvesztette, továbbra is használható közúton.

Colorado hegyvonulatairól és így nagy átlagmagasságáról híres állama Amerikának. Az itt található, átlagnál ritkább oxigéntartalmú levegő mindenkiből mást vált ki. Míg egyesek fáradékonyabbak, mások fejében merész ötletek fogalmazódnak meg.

Ilyen a telluride-i lakos, Bill Berg is, aki 2008-as Smart ForTwo modelljét alakította át a lehető legdurvábban: egy General Electric T58-as helikopterhajtóművet szerelt a csöppségbe. Az extra motor és tartozékai a második férőhelyet és a csomagtartót vették el, bár még ez sem volt elég, a hajtómű vége ugyanis közel fél méterrel így is túllóg, de az olyan hasznos dolgok, mint az ablaktörlők vagy a gyári klíma megmaradtak benne.

A körülbelül 2000 lóerős egység ráadásul nem épp gazdaságos, ugyanis öt perc használat alatt nagyjából 57 liter üzemanyagot éget el, ez pedig meghaladja a Smart gyári üzemanyagtartájának befogadóképességét is például. A Jet Car rendszámtábla viccesnek tűnik, azonban ez a forgalomba bejegyzett hatósági jelzése az autónak, vagyis a ForTwo (ForOne inkább) teljesen legálisan használható utcán. Ezt szokta is kiélvezni a tulaj, akit még egyszer sem állították félre a szokatlan kinézet miatt.

A brutális hajtómű segítségével a Smart nagyjából 9 másodperc alatt katapultál 270 km/órára, míg végsebessége eléri a 355 km/órát is. A tulajdonosnak egyébként nem ez az egyetlen sugárhajtóműves járgánya, ugyanis egy quad és egy iskolabusz is haszonló megoldással működik. Akit jobban érdekel, a Rocketbilly Racing oldalán megnézheti az érdekességeket.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/