/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szégyen, 0 csillagos töréstesztet abszolvált az indiai Duster – videó

2017. május 11. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár külsőre megszólalásig hasonlít az itthon is kapható Dacia Dusterre, valójában egy teljesen más négykerekű az indiai piacra szánt Renault Duster. Ezt a Global NCAP töréstesztje is bizonyítja, ahol a crossover alapváltozata egyetlen csillagot sem szerzett. Sokkoló videóval.

Számunkra igencsak fura lehet, hogy a biztonságra mindig is nagy gondot fordító francia márka a szegényebb országok piacain micsoda ócskaságokat árul. Ezt persze magyarázhatjuk a költségek (és így az árak) alacsonyan tartásával, illetve azzal, hogy például a Renault tulajdonába tartozó Daciát nem ismerik Latin-Amerikában vagy épp Indiában, mégis sokkoló, hogy egy gyémántmárkás négykerekű ilyen gyalázatos eredményt érjen el egy hivatalos törésteszten.

A Global NCAP ugyanis a közelmúltban tesztelte a Renault Duster alapváltozatát, amelyben többek között egyetlen légzsák sem található. Ennek megfelelően a 64 km/órás frontális ütközést pont ugyanennyi csillaggal zárta a crossover, míg a gyermekvédelemre is csupán kettőt kapott. Ezzel kapcsolatban a biztonsági szervezet titkára sajnálatát fejezte ki, hisz megannyi piacon kapható az olcsó modell évek óta, így különösen szomorú, hogy 2017-ben előfordulhat egy ilyen gyenge eredmény.

A lesújtó eredményekre reagálva a franciák egy jobban (egy kormánylégzsákkal) felszerelt modell tesztelését is kérték a szervezettől, amely eleget is tett ennek, ám itt is csupán három csillag jutott a Dusternek. Ez annak fényében vált érdekessé, hogy a Latin NCAP egy hasonló példány tesztelését négy csillaggal zárta, ám a nyomozásokat követően kiderült, hogy az indiai crossoverbe kisebb légzsákot szerelnek.

Sajnos nem a Duster az egyetlen eddig, amely alapverziója nem szerzett értékelhető eredményt. A sort olyan autók bővítik, mint a Suzuki Maruti Alto, Swift, Celerio, Hyundai i10, Volkswagen Polo, Ford Figo, Tata Nano vagy épp egy másik Renault, a Kwid – ezek persze mind az indiai piacra szánt, extra gyengén felszerelt, hihetetlenül olcsó modellek.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/