/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szelíd bőrbe bújt szuperautó – videó

2017. november 19. 18:10   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Valószínűleg a földkerekség egyik leggyorsabb hot hatche a következő videón látható, utcai használatra is alkalmas, 850 lóerős 3.6 literes V6-os motorral szerelt Volkswagen Golf R modellje, amely képes 800 méter alatt 255 km/órára gyorsítani.

Bár nem egy Koenigsegg Agera R, de még csak nem is Bugatti Chiron, azért 850 lóerővel így is elég durva az a hatodik generációs Volkswagen Golf, melyet Németországban, egy gyorsulási rendezvényen próbálgatott gazdája.

A hot hatch eredetileg 2.0 literes négyhengeres turbómotorját kicserélték egy 3.6 literes duplaturbós V6-os aggregátra, amit felpumpáltak 850 lóerősre. A motor mellett azonban a futómű és a fékrendszer sem maradt gyári, illetve néhány hasztalannak ítélt alkatrész kiszerelését követően egy bukókeret is a Golf szolgálatába állt, hogy bár első ránézésre egy egyszerű sportos ötajtósnak tűnjön, a valóságban képes legyen felvenni a versenyt akár egy Ferrarival is.

Ez olyannyira sikerült, hogy többszöri nekifutásra is mindig 17 másodperces eredménnyel, 255 km/órás célsebesség mellett szakította át a félmérföldes (804 m) célvonalat, amely csak két szekundummal marad el a Bugatti Veyron SS idejétől azonos távon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/