/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szétzúzták a goodwoodi pályarekordot – videó

2022. június 27. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

A hétvégén megrendezett Goodwoodi Sebességfesztivál nagy meglepetést hozott, ugyanis szétzúzták a hegyi felfutó pálya megdönthetetlennek hitt körrekordját. A Volkswagen villanyszörnye, az ID.R által 2019-ben beállított 39,88 másodperces űridőt egy apró, de elképesztően gyors villanyautó, a McMurtry Spéirling 0,8 másodperccel lefaragta.

Az Indy car pilótával, Max Chiltonnal a volán mögött a rendhagyó kinézetű, leginkább mosásban összement batmobile-nak kinéző McMurtry Spéirling 39,08 másodpercre javította a goodwoodi hegyi felfutó pálya rekordját. A különleges, együléses, ground effect technológiával felszerelt Spéirling 2 tonna leszorítóerőt termel pálya üzemmódban, a tapadása kivételes.

A Spéirling mindössze 1 tonnát nyom a mérlegen, két villanymotorja pedig 1000 lóerőt termel, ezért döbbenetesen gyors. Álló helyzetből 1,5 másodperc alatt éri el a 96 km/órás tempót. A videón is látszik, milyen vehemenciával startol el, mintha ágyúból lőtték volna ki, s a kanyarsebessége is lenyűgöző.

A Sebességfesztivál utolsó napján a McMurtry Spéirling megdöntötte a három éve fennálló pályarekordot, nyolctized másodpercet vert a Volkswagen ID.R idejére.

A 3,2 méter hosszú, együléses rakétából egyébként építenek majd néhány közúton használható példányt, legalább 1 millió fontos vételárral.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/