/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szétzúzták a Porsche nürburgringi rekordját – videó

2022. november 11. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

Új királya van a Zöld Pokolnak: a Mercedes-AMG One 8 másodperccel megjavította a sorozatgyártású kocsik és egyúttal a szupersportautók körrekordját a Nürburgring Nordschleife 20,8 kilométeres szakaszán. 6:35.183 perces ideje 8,8 másodperccel bizonyult jobbnak, mint a korábbi csúcstartó Porsche 911 GT2 MR-é.

Maro Engel köre először nem tűnt új rekordnak. Napos volt az idő és enyhe szél fújt, ám a pálya még nedves volt és néhány helyen koszos. A körülmények tehát korántsem voltak ideálisak, különösen egy extrém teljesítményű, utcai slick gumikon futó sportautónak. Amikor a pálya végre autózhatóvá vált, a Mercedes-AMG-nek már csak 1 órája maradt a rekordkísérletre.

A Mercedes-AMG két One-t vitt a helyszínre; mindkettőt bevizsgálta és alaposan dokumentálta a TÜV Rheinland, hogy megbizonyosodjanak arról, a járművek valóban teljesen szériaállapotúak. A rekorddöntő One is abszolút szériaállapotban vágott neki a nagy futamnak: karbon vázzal és karbon karosszériával, karbon-kerámia fékrendszerrel, aktív aerodinamikai elemekkel és DRS rendszerrel szerelve, Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO abroncsokon.

A Formula 1-es technológiákat felvonultató Mercedes-AMG One hibrid meghajtású hátsó és elektronikusan meghajtott első tengellyel rendelkezik, tehát összkerékhajtású, 1,6 literes V6-os, 11 ezret forgó benzinmotorja mellett pedig még négy villanymotor található benne, egyik közülük az F1 világából ismert MGU-K egység. A benzinmotor önmagában 574 lóerős, s ha a villanymotorok is bevetik magukat, 1063 lóerő áll a pilóta rendelkezésére. A csúcssebesség 352 km/óra. Maro Engel pilótának a végső hosszú egyenesben egészen 338 km/óráig sikerült fokoznia a sebességét, ami egészen elképesztő.

A Mercedes-AMG az első autógyártó, amelyik hipersportautóval merészkedett fel a Nürburgring Nordschleife szakaszára és rögtön rekordot is döntött. A Mercedes-AMG ONE így nemcsak a leggyorsabb sorozatgyártású személyautó a Nordschleifén, hanem a szupersporkocsi mezőny éllovasa is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/