/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szinte bárkit felfal az 1300 lóerős Honda Civic – videó

2022. július 04. 14:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Általában nem a gyorsulási versenyek győztes résztvevője a Honda Civic, ám ez nem azt jelenti, hogy a megfelelő módosításokkal nem is lehet az. Egy 1992-es, háromajtós változat például kevesebb, mint 8 másodperc alatt képes letudni a negyedmérföldes távot.

például kevesebb, mint 8 másodperc alatt képes letudni a negyedmérföldes távot.

Nem gyakori, hogy elsőkerék-hajtású autóra alapozva építsen az ember egy igazi gyorsulási versenyeken villogó fenevadat, egy amerikai Honda Civic tulaj mégis így döntött, és csinált egy 1300 lóerős szörnyet, ami képes 8 másodpercen belül letudni a negyedmérföldes távot.

Az 1992-es Civic néhány éve még átlagos utcai autóként élte mindennapjait, de néhány utcai versenyt (és az illegális versenyzésről történt rendőri elkobzást) követően egyre komolyabb módosításokon ment keresztül, míg végül a versenypályákon folytatta karrierjét.

K-sorozatú motorját 2.2 literesre fúrták fel és hatalmas turbófeltöltőt aggattak rá, no meg persze váltóját is kicserélték. Bradley Dillion, a csodagép vezetője szerint 1,93 baros nyomáson 1100 lóerőt teljesít a kerekeken mérve, de alkalmanként (komolyabb versenyeken) egészen 3,93 barra is feltornázzák a töltőnyomást. Ennek köszönhetően legutóbb 7,94 másodperc alatt, 298 km/órára gyorsulva tudta le a negyedmérföldes (402m) távot, ami egyúttal jelenleg a leggyorsabb K-szériás motorral szerelt autó eredménye lett. Így néz ki a mutatvány:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/