/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szuperbiztonságos az új BMW 5-ös széria az Euro NCAP-nál – videó

2017. április 15. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az 5-ös a nevét megillető csillagszámot kapta az európai biztonsági szervezetnél, míg az új Fiat Dobló csak 3-at szerzett meg. Előbbi minden téren tökéletesen vizsgázott, utóbbinál viszont mindenben talált kivetni valót az Euro NCAP.

A teljes egészében újratervezett, G30-as kódnevű bajor limuzinba az európai biztonsági szervezet sem tud belekötni, hisz öt csillaggal jutalmazta az autó komplett védelmi rendszerét.

2017-bmw-5-series-euro-ncap-6

A méretes szedán 91%-os értékeléssel zárta a felnőtt védelem tesztjét, de gyermekvédelemből is 85%-ot kapott, míg biztonsági asszisztens felszereltségét illetően 59%-ra értékelték. A bent ülők számára talán kevésbé fontos, de a figyelmetlen járókelőknek mindenképp lényeges gyalogosteszten 81%-ot ért el az autó, köszönhetően az alapáron kínált aktív motorháztetőjének és gyalogosfigyelmeztető rendszerének.

2017-fiat-doblo-euro-ncap-1

Az 5-ös szériával együtt tesztelt családi egyterű, a Fiat Dobló már nem szerepelt ilyen fényesen. Az Opel Combóként is megvásárolható doboz mindössze három csillagot ért el a sokat szigorított teszten. A 2015-ös modellhez képest néhány fejlesztéssel többet tudó Dobló csupán 75%-ot ért el felnőttutasok esetében, míg a gyermekek védelmére mindössze 46%-kal díjazták. A biztonsági ellátmányt 25%-ra értékelte a szervezet, míg a gyalogosvédelem 57%-kal zárult. Ezzel a Fiat igencsak lemaradásban van a kategóriavezetőktől az Opellel egyetemben, bár utóbbinál legalább hamarosan változások következhetnek be, hisz már a PSA tulajdonában áll, a franciák pedig elég sokat adnak a biztonságra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/