/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szuperkombik csatája – videó

2016. április 16. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egymásnak eresztette a Top Gear a két prémiummárka csúcsportékáját, hogy kiderüljön, a tehetős családoknak melyikbe érdemesebb beruháznia, ha a lehető leggyorsabban szeretnének leérni a nagyihoz.

A kombi autók készítésekor általában a fürgeséget és a sportos kezelhetőséget áldozzák fel a mérnökök a komfort és térkínálat oltárán. De vannak gyártók, akik puttonyos modelljeiket is kipreparálják, hogy megnyerjenek egy szűk vevőkört.

Ilyen az Audi RS6 Avantja, melynek 4.0 literes iketrutbós V8-as aggregátja nem kevesebb, mint 560 lóerőt és 700 Newtonmétert küld az aszfaltra mind a négy keréken keresztül. Ezzel 3,9 másodperc alatt katapultál százra, míg végsebessége a 250-es korlátozás kiiktatásával a 305 km/órát is elérheti.

Ezt a Mercedes az E63 AMG-vel igyekezett ellensúlyozni, melynek 5.5 literes V8-asából 577 lóerőt és 800 Nm-t csikartak ki a mérnökök. Mivel a csillagmárkás némiképp nehezebb négykarikás riválisánál, így nem sokkal megy jobbat: 3,6 másodperc a százas gyorsulás, míg a végsebesség azonos.

De vajon mire mennek egymással szemtől szemben? A Top Gear csapata kiderítette nekünk:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/