/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tényleg képes lenyomni a Lamborghini Huracán az Aventador SVJ-t? – videó

2019. május 05. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Meglepő videót töltött fel a DragTimes egy gyártó két különböző modelljének 400 méteres gyorsulásáról. Ezek szerint a 610 lovas Huracán képes legyorsulni a 770 lóerős Aventador SVJ-t negyedmérföldön. Ráadásul nem csak egyszer sikerült neki! Hogy miért? Van rá válasz.

Megdöbbentő módon nem a Lamborghini palettájának aktuálisan csúcsát képező modell a legjobb sprinter negyedmérföldön, hanem a mindenben alá pozícionált „sima” kistestvér.

Hiába présel ki ugyanis 6.5 literes V12-es motorjából 770 lóerőt és 720 Newtonmétert az Aventador SVJ, a nála 160 paripával és 160 Nm-rel szerényebb Huracán LP610-4 képes legyorsulni 402 méteren. Ezt a DragTimes felvételein is nyomon követhetjük, melyek egy hivatalos mérésen készültek. A mindkét párbajban szoros volt a csata, ám az Aventador alulmaradt. Az összkerékhajtás és a rajtelektronika adott volt, az indulás is tökéletesen egyszerre sikerült, de a váltások alkalmával az Aventador rendre megtorpant, miközben a Huracán tartotta konstans gyorsulását.

Pedig papíron a ritka nagytestvér 2,8 másodperces százas sprintet és 350 km/órás végsebességet tud, míg a kisebb modell 3,2 szekundum alatt éri el ugyanezt, s csak 324-ig képes menetelni (5.2 literes V10-es motorjában ébredő 610 lóerővel és 560 Nm-rel), azonban érdemes megnézni a videó végén található VBOX mérések eredményeit (0-60 mérföldes gyorsulás 2,62 másodperc volt a Huracánnak!). Ez is csak azt erősíti meg, hogy sosem szabad leírni az ellenfelet…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/