/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tényleg képes lenyomni a Lamborghini Huracán az Aventador SVJ-t? – videó

2019. május 05. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Meglepő videót töltött fel a DragTimes egy gyártó két különböző modelljének 400 méteres gyorsulásáról. Ezek szerint a 610 lovas Huracán képes legyorsulni a 770 lóerős Aventador SVJ-t negyedmérföldön. Ráadásul nem csak egyszer sikerült neki! Hogy miért? Van rá válasz.

Megdöbbentő módon nem a Lamborghini palettájának aktuálisan csúcsát képező modell a legjobb sprinter negyedmérföldön, hanem a mindenben alá pozícionált „sima” kistestvér.

Hiába présel ki ugyanis 6.5 literes V12-es motorjából 770 lóerőt és 720 Newtonmétert az Aventador SVJ, a nála 160 paripával és 160 Nm-rel szerényebb Huracán LP610-4 képes legyorsulni 402 méteren. Ezt a DragTimes felvételein is nyomon követhetjük, melyek egy hivatalos mérésen készültek. A mindkét párbajban szoros volt a csata, ám az Aventador alulmaradt. Az összkerékhajtás és a rajtelektronika adott volt, az indulás is tökéletesen egyszerre sikerült, de a váltások alkalmával az Aventador rendre megtorpant, miközben a Huracán tartotta konstans gyorsulását.

Pedig papíron a ritka nagytestvér 2,8 másodperces százas sprintet és 350 km/órás végsebességet tud, míg a kisebb modell 3,2 szekundum alatt éri el ugyanezt, s csak 324-ig képes menetelni (5.2 literes V10-es motorjában ébredő 610 lóerővel és 560 Nm-rel), azonban érdemes megnézni a videó végén található VBOX mérések eredményeit (0-60 mérföldes gyorsulás 2,62 másodperc volt a Huracánnak!). Ez is csak azt erősíti meg, hogy sosem szabad leírni az ellenfelet…


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/