/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Több száz méteren keresztül tolta maga előtt az autót a kamion – videó

2021. október 18. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

A Teslák környezeti kamerarendszere minden eseményt rögzít és bizonyos esetekben rendkívül hasznos tud lenni. Természetesen az esetleges baleseteket is felveszi; ez a videó a döbbenetes esetekből szemezget. A vezető sztori egy Model 3-mal kapcsolatos, amelyet autópályán felöklel egy kamion és maga előtt tol több száz méteren keresztül.

A felvételen láthatjuk, hogy a Model 3 a szélső sávban lassan halad a kamion mellett (a jármű Autopilot üzemmódban közlekedett), s már majdnem megelőzi, amikor a kamion sofőrje úgy dönt, hogy kitér a szélső sávba. A Tesla ekkor éppen annak a holtterében tartózkodik, így a kamion eltalálja a hátulját és befordítja maga elé. Ezután pedig még fél mérföldön keresztül tolja maga előtt, 70 mérföld/órás sebességgel.

A kamion sofőrje végül csak azért állt meg, mert úgy érezte, valami nincs rendben a járművel, a keresztbe fordult villanyautót egyszer sem látta. A kocsi Autopilot rendszere egyébként figyelmeztetett az ütközésre és próbált ellenkormányozni is, de az eltérítő erő kevés volt a kamionnal szemben. Az ijesztő incidenst a Tesla vezetője végül sérülés nélkül megúszta.

A balesetben természetesen a teherautó-sofőrt találták bűnösnek. A Teslában 20 ezer dollárnyi kár keletkezett, ráadásul több hónapba telt, mire az autót meg tudták javítani.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/