/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Túl sok a 707 lovas V8-as motor a kis Mazda MX-5 alá – videó

2019. április 20. 19:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Létezik az a mennyiségű erő, ami már értelmetlenül sok egy autóban. A kisméretű és alacsony tömegű, ezáltal kezesbárányként kihasználható Mazda MX-5-ben például egy 6.2 literes Dodge Hellcat V8-as ilyennek számít. Persze az értelmetlen gumifüstölésre ez is tökéletes.

Egy Mazda MX-5 NB, vagyis második generációs modellt alakítottak át a közelmúltban úgy, hogy egy kompresszoros Dodge Hellcat 6.2 literes V8-as benzinmotor férjen el az orrában.

Az apró japán roadsterhez képest majdnem kétszer nagyobb és közel kétszer nehezebb Challengerben is brutális dolgokra képes a 707 lóerős aggregát, a típusidegen csöppséget azonban szinte repíti a V8-as.

Néhány hónapja még nem álltak ilyen fényesen a dolgok, a projekt ugyanis majdnem zátonyra futott, ugyanis túl sok átalakítani való volt az autón, hogy egyáltalán bele férjen a 3,5x nagyobb aggregát, ám végül csak a motorháztető nem került a helyére, ezt leszámítva egész gyári kinézete maradt a Miatának.

Az első éles próbát rögtön egy gumifüstöltető versenyen tartották az autóval, ahol minden alkatrész bírta a nyüstölést, a fő attrakciót azonban a gyorsulási versenyeken való részvétel jelenti majd, ahol mi is kíváncsian várjuk, mi sült ki igazából a két különböző világ találkozásából. Egyelőre azonban marad a füstgyártás:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/