/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tuningolt Dodge Viper kakaskodik a McLaren 720S-szel – videó

2019. február 09. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hiába van egy autónak nagy teljesítménye, ha nem képes a megfelelő módon átvinni azt az útra. Egy 1150 lóerős Dodge Viper GTS egyszerűen nem tudott mit kezdeni álló helyzetből a McLaren 720S-szel. Vajon repülőrajttál fordult a kocka?

Ha negyed- vagy akár félmérföldes gyorsulásra megy az ember, a mérés kulcsmomentuma az elindulás. Lehet akármilyen erős autó alattunk, ha az első pár méteren a tapadásért küzdünk vele. Jól mutatja ezt az alábbi videó, melyet ismét a Dragtimes csapatának köszönhetünk.

A gyári állapotú McLaren 720S kihívója ezúttal egy Dodge Viper GTS, amely nem szenvedett hiányt nemesítés terén, így E85-ös üzemanyaggal (etanollal) hajtva a kerekein 980 lóerőt mértek, ami nagyjából 1150-1160 főtengelyen mért paripának felel meg. A duplaturbós Viper hátrányai közé sorolandó, hogy csupán hátul hajt, ráadásul a bődületes teljesítményt egy hatfokozatú kézi kapcsolású váltó juttatja el a tengelyre.

Ehhez képest a brit betontorpedó 720 lóereje alig kétharmada az amerikai izomkupénak, mégsem szabad leírni, hisz temérdek, nála papíron erősebb négykerekűt hagyott már maga mögött. Hogy kiderüljön, mi a két modell között a különbség, összesen három futamon feszültek egymásnak, melyekből az első kettő állóhelyzetből, az utolsó viszont repülőrajttal kezdődött.

Az akció 4:30-nál indul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/