/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Új Porsche 911 az Audi R8, BMW M850i és Nissan GT-R Nismo ellen – videó

Négy szupererős sportautó méri össze tudását a Carwow legújabb videójában: három német egy japán ellen. Vajon melyikük a leggyorsabb 400 méteren, melyik rugalmassága a legjobb és melyik fékez le leghamarabb?

Az új Porsche 911 megérkezett, és még erősebb, még gyorsabb és még vonzóbb. De itt a BMW új 8-as szériájának eddigi legerősebb tagja, illetve a klasszikussá érett Nissan GT-R Nismo és a mindig meglepetéseket okozó, szívómotoros Audi R8 Performance. Vajon melyikük miben erős?

A Carwow egymásnak eresztette őket, hogy kiderüljön az igazság. Elöljáróban csak az autók száraz adatait áruljuk el. A 911 Carrera 4S 3.0 literes hathengeres turbós boxermotorja 450 lóerő mellett 530 Nm-t képes az aszfaltra vinni összkerékhajtásának és nyolcfokozatú duplakuplungos automataváltójának köszönhetően. Ez elvileg 3,4 másodperces százas sprintidőt és 306 km/órás végsebességet jelent.

Az Audi R8 Performance utasok mögötti motorterében egy 5.2 literes szívó V10-es egység teljesít szolgálatot 620 lóerő mellett 580 Nm maximális forgatónyomatékkal. A duplakuplungos automataváltóval és az összkerékhajtással ez 3,1 szekundumos gyorsulást, valamint 331 km/órás csúcstempót ígér.

A kvartett legöregebb résztvevője a Nissan GT-R Nismo változata, amelyben egy 3.8 literes duplaturbós V6-os dolgozik 600 lóerővel és 652 Nm csúcsnyomatékkal. Az összkerékhajtás és az automataváltó itt is adott. Hivatalos gyorsulási adat nincs, de valahol 3 másodperc elején kell lennie.

A csapat legnehezebb és legnagyobb tagját sem kell azonban félteni. A BMW M850i-ben egy 4.4 literes duplaturbós V8-as teljesít 530 lóerő mellett 750 Nm csúcsnyomatékot, így 3,7 másodperces százas sprintre, valamint elektronikusan 250 km/órára korlátozott végsebességre képes.

Mindegyik egy kicsit más karakter. De vajon mit jelent ez a kifutón?

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/