/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb hasznos funkciót talált ki a Ford – videó

2017. augusztus 04. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az ősztől kereskedésekbe kerülő Mustangot immáron annak menüjében csendesíthetjük vagy hangosíthatjuk egy beépített kipufogóvezérlő szoftver segítségével. A gyártó rögtön készített is egy frappáns reklámot, hogy mikor jöhet jól a fícsör.

A Focus RS drift módja után most a jófiús vonalra ment rá a Ford, s rögtön összeállított egy ötös listát a legidegesítőbb hangokról, amelyeket szomszédok gyárthatnak egymás ellen. Az egyik a kora reggeli fűnyírás, a másik az állandóan ugató kutya, a harmadik a barkácsolás, házépítés, míg a negyedik a hangszeres próbálás.

A gyártó által az ötödik legőrjítőbb zajnak megjelölt tevékenység a „hangos játékszerek”, vagyis azok a benzinmotoros járgányok, amelyek nem anyuka hétvégi bevásárlásához valók – sokkal inkább a csemeték vagy apuka szórakoztatásához.

Ilyen rosszfiús járgány a Ford Mustang is, azonban mostantól majd nem kell minden áron az őrületbe kergetnünk a pihenni vágyókat, ugyanis a Jó Szomszéd Mód („Good Neighbor Mode”) alkalmazásával a változtatható hangerejű kipufogórendszert csendesíthetjük a lehető leghalkabbra, így amikor kora reggel munkába indulunk, vélhetően nem fogunk annyit csuklani. Sőt, a menüben lehetőség van időzíteni a csendességet, így ha el is felejtenénk, akár minden reggel 6-7 óra körül automatikusan „néma” módban indíthatjuk sportautónkat. Persze a maximális hanghatás érdekében Sport vagy akár Versenypálya módot is választhatunk, ilyenkor pedig sokkal ércesebbé válik a rendszer.

Az ötlet Steve von Foerstertől, a felhasználói élmények csapatvezetőjétől származik, akit egyik reggel, amikor Shelby GT350-ét indította be, feljelentette egyik szomszédja. Végül a büntetést megúszta, ám egy hasznos ötlet jutott eszébe: „Imádom a V8-as motor hangját, de ez néha túl hangos és egyszerűen nem zavarhatod vele állandóan a szomszédaidat. Kellett találni valami módot, hogy szabályozható legyen a hangerő.” Ennek köszönhetően a Mustang kipufogóját 10 decibellel, 72 decibelesre sikerült csökkenteni – ez egy mosogatógép hangszintjével megegyező érték – így az autó úgy lesz képes örömet okozni tulajdonosának, hogy közben nem kergetjük őrületbe szomszédainkat sem.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/