/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Vajon elbír a tuningolt BMW M3 az új M5 Competitionnel? – videó

2019. április 11. 13:29   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Napjaink egyik leggyorsabb szedánja a 625 lóerős BMW M5 Competitipn, amely 3,4 másodperc alatt képes százra katapultálni. De vajon mihez kezd a könnyebb M3 Competition tuningolt változatával egy 400 méteres gyorsuláson?

Más célra, de leginkább más rétegeknek készült a BMW két legvadabb sportszedánja. Míg az M3 Competition a driftversenyeken és a rövidebb versenypályákon érzi igazán otthon magát, az M5 Competition a család betontorpedója és a nagy pályák királya. Ez nem véletlen, hisz az 1600 kilogrammos testet egy 3.0 literes duplaturbós sorhatos hajtja 450 lóerő mellett 601 Nm-es csúcsnyomatékkal, míg az 1900 kilós nagytesóban egy 4.4 literes duplaturbós V8-as szív dobog 625 lóerővel és 750 Nm-rel.

Ha egymás mellé kerülnek egy piros lámpánál, nem is kérdés, ki hajol meg ki előtt, azonban borulhat a felállás, ha a kistestvért némiképp megpiszkálják. Esetünkben 540 lóerőt és 750 Nm-t sikerült kihozni az M3-asból, de a csak hátsó hajtás miatt az állórajtos gyorsulással meggyűlhet a baja az összkerekes M5 ellen. Az igazság kedvéért azonban a megmérettetésre a CarWow kikapcsolta az M5 AWD hajtását, így mindkét modell hátul kapart.

Vajon melyik bizonyult jobbnak a szokásos állósprint, repülőrajt és vészfékezési hármas teszben?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/