/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb világrekordot döntött a Rimac Nevera – videó

2023. augusztus 08. 10:45   |   Autoblog
címkék:  

A világ egyik legnagyobb autós oldala, a carwow ismét megmutatta, hogy miért őt tartják a legjobbnak, ha gyorsulási versenyekről van szó. A carwow egymásnak eresztette a Rimac Neverát, a McMurtry Spéirlinget és a Red Bull Racing RB8 Forma-1-es versenyautót, hogy kiderítse, a horvát elektromos hiperautó még mindig a világ leggyorsabbja-e negyedmérföldes távon.

Lelövöm a poént: igen, a Rimac Nevera még mindig a világ leggyorsabb szériaautója 402 méteres távon, ha csak egy hajszállal is. Pedig olyan ellenfeleket kapott, mint a szédületes McMurtry Spéirling, az 1000 lóerős, maximum 2 tonnás leszorítóerőt generáló együléses fan car, valamint a 2012-es F1-es egyéni és konstruktőri világbajnoki címet is begyűjtő Red Bull Racing RB8.

A trió legerősebb és legnehezebb tagja a Rimac Nevera, 1914 lóerős teljesítménnyel és 2,3 tonnás tömeggel. A Red Bull RB8 2,4 literes V8-as motorja körülbelül 800 lóerős, és sofőrrel együtt is csak 7 mázsát kell mozgatnia. A goodwoodi pályarekordot is tartó, elektromos hajtású McMurtry tömege 1 tonna körül van, teljesítménye pedig 1000 lóerő. Hihetetlen 1,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, a végsebessége pedig 250 km/óra körül van. Ezt mindhárom futam alatt el is érte, ami oda vezetett, hogy a Rimac beérte és ha hajszállal is, de megelőzte. A horvát és a brit hiperautó is végül 8,4 másodperc alatt tette meg a negyedmérföldet, ami új világrekord az utcai autók között.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/