/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Videó: Goodwood leggyorsabb autója

2016. július 03. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A McLaren elképesztő szupersportautó különítménnyel érkezett az idei Goodwoodi Sebességfesztiválra. Tiszteletét tette a P1 és versenyváltozata, a P1 GTR, valamint a vadonatúj 570S Sprint is. De a legnagyobb szenzációt a közúton is használható P1 LM feltűnése jelentette, amellyel Kenny Brack megdöntötte a pályacsúcsot.

A McLaren P1 LM a legendás F1 LM szellemi utódja, az 1995-ös Le Mans-i 24 órás versenyen diadalmaskodó brit Lanzante csapat munkájának eredménye. Akárcsak az 1995-ös F1 LM, a P1 LM is a versenyautó közúti használatra átalakított változata. Összesen öt darabot fognak belőle készíteni, darabonként 3 millió angol fontos áron.

A Lanzante mindenekelőtt módosította a 3,8 literes ikerturbós V8-as hibrid hajtásláncot, 99-oktános benzinre állította át és megemelte a turbónyomást, hogy megközelítse a versenyautó 1000 lóerős teljesítményét. Emellett Inconel kipufogórendszer felszerelésével, az ablakok polikarbonátra cserélésével és a levegős emelőrendszer elhagyásával további 58 kilogrammot faragott az autó súlyából. Módosította a spoilereket is és utcai gumikat szerelt fel. A végeredmény a Goodwoodi Sebességfesztivál történetének leggyorsabb utcai autója lett. A korábbi Indy 500 győztes, Kenny Brack 47,07 másodperc alatt söpört végig az 1,86 kilométer hosszú hegyi felfutónak minősített pályán, 3,37 másodpercet ráverve a korábbi rekorderre. Átlagsebessége 216 km/óra volt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/