/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Videó: az új DeLorean

2012. január 23. 20:58   |   Autoblog
címkék:  

Az új DeLorean Motor Company jóvoltából visszatér az utakra az ikonikus DeLorean DMC-12. A Vissza a jövőbe trilógiában főszerepet kapott időgép végre olyan lehet, amilyennek mindenki szerette volna. Valóban gyors. A lomha, 130 lóerős V6-os helyett ugyanis 260 lovas villanymotor hajtja, és 5 másodperc alatt eléri a százat.

A Translogic szerkesztője elvitte egy körre az új, elektromos hajtású DeLorean prototípust, amely pontosan úgy néz ki, mint 1981-ben. A DMC ezen nem is kíván változtatni, a karosszéria pontosan olyan marad, mint három évtizeddel ezelőtt volt, azonban a lemezek alatt mindent kicserélnek. Valójában magukat a karosszérialemezeket is újragyártják, mégpedig üvegszálból, amellyel 50 százalékos súlymegtakarítást és négyszeres merevséget érhetnek el.  

A működőképes prototípus egyelőre 8 másodperc alatt gyorsul fel 96 km/órára, a szintén 260 lovas és 488 Nm nyomatékú, ám feleakkora súlyú szériaváltozat azonban becslések szerint 4,9 másodperc alatt letudja majd a kötelező sprintet. Az elektromos DeLorean akkumulátorát 3,5 óra alatt fel lehet tölteni, a hatótávolság pedig városban 160 kilométer. Ez nagyjából annyi, amire a Nissan Leaf is képes.

A DeLorean DMC-EV vételára 95-100 ezer dollár körül lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/