/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Videó: így készült a Nissan Juke-R

2012. január 10. 20:31   |   Autoblog
címkék:  

A Nissan nyilvánosságra hozta a Juke-R teljesítmény adatait és megjelentetett egy összefoglaló videót is a 22 hetet felemésztő építésről. A brutális crossover 3,7 másodperc alatt gyorsul százra és 257 km/órával képes robogni. A hangja sem rossz.

Az Angliában készült Juke-R-t a vezető autósport-specialista RML építette a Nissan Európai Műszaki Központja közreműködésével. A 22 héten át végzett munka során két kocsit építettek, egy jobb és egy balkormányos változatot. A minden részletre kiterjedő teszteléssel most befejeződött a fejlesztés folyamata.

A Juke-R az első GT-R 3,8 literes duplaturbós V6-os motorját kapta meg, amely 485 lóerőt ad le és 588 Nm nyomatékot termel. Ezzel a brutális masina 3,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára és megfutja a 257 km/órát. A Juke-R-be az RML csapata beépítette a GT-R komplett felfüggesztését és hajtásláncát, a karosszériát pedig alaposan megerősítette, többek között egy FIA előírásoknak megfelelő bukókerettel. Annak ellenére, hogy mindkét autót ugyanaz az erőforrás hajtja, a GT-R karosszériájának kedvezőbb a légellenállása, így nagyobb végsebességre képes. A GT-R könnyebb is a Juke-R-nél. 

A több mint 14 centiméterrel kiszélesített Juke-R-ben a vezető és az utas OMP versenyülésben foglalhat helyet, előttük pedig a GT-R kezelőszervei és műszerei láthatóak. A műszerfal közepén elhelyezkedő 7 collos érintőképernyős kijelzőn hozzáférhető az autóval kapcsolatos rengeteg információ, amit a GT-R használói már megszokhattak.

A 22 hetes fejlesztési folyamatot az 1. naptól dokumentálták, 10 videót töltöttek fel a YouTube-ra és a Nissan Facebook oldalára – ezt a sorozatot mindössze 10 hét alatt több mint 2,2 millióan nézték meg. Ezután a teljes fejlesztés történetét összefoglaló videó került fel, amely teljes dicsőségében mutatja be az autót. A következő rész megjelentetését januárra tervezik, amikor a Juke-R kikerül az utakra.

A Juke-R-ről szóló legutóbbi videó megtekintéséhez és az autó történetének további követéséhez látogasson el a hivatalos Facebook – vagy YouTube oldalra:  

http://www.facebook.com/NissanJukeOfficial

http://www.youtube.com/NissanJuke

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/